Twitter буде ображати чат-ботів для їх перевірки на «адекватність» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Twitter буде ображати чат-ботів для їх перевірки на «адекватність»

Технології&Авто
248
Після кількох досить дивних інцидентів з чат-ботом від Microsoft на ім’я Tay, який перетворив Twitter в притулок сексизму та расизму, розробники соціального сервісу всерйоз перейнялися безпекою своїх користувачів.
Щоб в майбутньому така ситуація більше ніколи не повторилася (адже чат-ботів з кожним днем стає все більше і більше), Twitter запустить алгоритм перевірки всіх акаунтів, які працюють завдяки штучному інтелекту, на їх «адекватність».
Способи перевірки чат-ботів в соціальній мережі будуть варіюватися від досить простих до не зовсім гуманних – все буде залежати від того, як ІІ встиг проявити себе в Twitter. Примітно, що найспокійнішим ботам дістанеться більше всіх – компанія збирається проводити свого роду стрес-тести, відправляючи «добрим» ботам твіти з образливим змістом. Зокрема, обіцяють присутність расистських випадок, нецензурних висловлювань у бік феміністок і багато чого ще. У загальному і цілому, Twitter збирається вивести абсолютно кожного бота на чисту воду, але більше всіх постраждають невинні.
Така методика компанії може здатися досить радикальною, але Twitter виправдовує алгоритм тим, що більш ефективного методу для боротьби з ботами, що несуть негатив в маси, знайти не вдалося. Проте, якщо система припуститься помилки і випадково переплутає акаунти людини і ІІ, то наслідки можуть бути дуже і дуже плачевними.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас