Microsoft додасть елементи бота Tay в голосовий помічник Cortana — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Microsoft додасть елементи бота Tay в голосовий помічник Cortana

Технології&Авто
169
Вчора, 31 березня, завершилася дводенна конференція Microsoft Build 2016, на якій компанія з Редмонда показала чимало цікавого. Зокрема, було розказано про відкриття для розробників Skype SDK, щоб тепер вони могли додавати необхідних програмних ботів за прикладом Telegram. Інший гучного новиною став анонс запуску додатків і призначеного для користувача середовища Ubuntu на Windows 10, яка з’явиться в оновленні Redsone.
Але і на другий день розробники припасли дещо цікаве. За останні дні багато хто чув про скандальний ІІ-бот на ім’я Тей, який був запущений в Twitter. Бот поводиться як дівчина, але при цьому менш ніж за добу користувачі зуміли навчити його расизму, ненависті до феміністок, вживання наркотиків і спаму. Зрозуміло, Microsoft оперативно відключила бот, щоб не погіршувати ситуацію, і видалила більшу частину повідомлень, а доступ до Twitter Тей був заблокований для всіх користувачів. Але розробки явно не пропадуть в надрах компанії, хоча перший млинець виявився вельми грудкуватим.
Як заявив СЕО компанії Сатья Наделла, Microsoft має намір створити цілий спектр програмних ІІ-ботів різного призначення. При цьому спочатку вони будуть доступні розробникам, щоб автоматизувати повторювані процеси, і при цьому буду розуміти команди на природній мові. А в подальшому, мабуть, в наступному великому оновленні Windows 10 очікується впровадження елементів ІІ в голосовий асистент Cortana, доступний в системі.
Сатья Наделла не уточнив, наскільки потужним буде подібний ІІ, проте напевно він буде працювати в зв’язці з пошуковою машиною Bing та іншими сервісами Microsoft. Таким чином, можна сказати – майбутнє вже тут. Незабаром спілкування з комп’ютером на природній мові стане цілком нормальним явищем.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас