Україна нарощує експорт пшениці і кукурудзи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна нарощує експорт пшениці і кукурудзи

Аграрний ринок
636
В лютому 2016 р. Україна наростила поставки на зовнішні ринки зернових, зернобобових культур та борошна в порівнянні з попереднім місяцем на 49,7%, або більш ніж на 1 млн. т — до 3,3 млн. т.
Збільшення обсягів експорту відбулося в основному за рахунок пшениці і кукурудзи, хоча також зріс обсяг поставок ячменю, гороху, вівса, проса, а також борошна зернових. Єдиною культурою, якої вивезли менше, ніж у січні, було сорго, повідомляє компанія “ПроАгро”.
Так, лютневий експорт пшениці в порівнянні з січнем зріс на 83,4%, а кукурудзи — на 41,5%. Разом з тим частина пшениці у зерновому експорті з України зросла з січневих 21,3% до 25,8%, а частка кукурудзи у зовнішньоторговельних постачаннях, навпаки, знизилася з 76,6% до 71,7%.
Всього за вісім місяців 2015/16 МР Україна поставила на зовнішні ринки 25,9 млн. т зернових. Найбільшим покупцем українського зерна, переважно кукурудзи, з початку поточного сезону є ЄС. Найбільший обсяг вітчизняного ячменю закупила Саудівська Аравія. У трійку лідерів по закупівлі пшениці увійшли Таїланд, Єгипет, Індонезія.
Провідними експортерами українського зерна в поточному сезоні є ДП “Державна продовольчо-зернова корпорація України” і СП “Нібулон”. В ТОП-5 експортерів також входять компанії “Каргілл”, “Кернел” і “Луї Дрейфус Україна”.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас