Amnesty International: Туреччина масово депортує біженців назад до Сирії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Amnesty International: Туреччина масово депортує біженців назад до Сирії

Світ
618
Організація Amnesty International зафіксувала факти масового примусового повернення Туреччиною біженців в розорені війною райони Сирії. Про це йдеться в звіті Amnesty International, оприлюдненій 1 квітня.
Як відзначають експерти організації, дослідження, проведене в південних прикордонних провінціях Туреччини, свідчить про те, що турецька влада проводила облави і витісняла групи, що складаються зі 100 сирійських чоловіків, жінок і дітей в Сирію майже щодня з середини січня.
Повідомляється, що на минулому тижні дослідники Amnesty International зібрали численні докази великомасштабної депортації біженців з провінції Хатай.
“Примусове повернення біженців до Сирії є незаконним згідно з турецьким, європейським та міжнародним правом”, – наголошується в звіті.
“Туреччина не є безпечною країною для сирійських біженців і стає все менш безпечною з кожним днем”, – сказав директор європейських і центральноазіатських програм Amnesty International Джон Далхайзен.
Він також додав, що ЄС, можливо, зробив “фатальну помилку”, уклавши з Туреччиною угоду з прийому нелегальних мігрантів з Греції.
“Досить імовірно, що протягом останніх 7-9 тижнів Туреччина повернула до Сирії кілька тисяч біженців. Якщо дія угоди триває, як і планувалося, існує реальний ризик того, що біженців, яких ЄС відправляє назад до Туреччини, спіткає та ж доля”, – додав він.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас