У Гонтаревої порадували: Показник девальвації гривні до долара з початку року за офіційним курсом знизився до 9,4% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Гонтаревої порадували: Показник девальвації гривні до долара з початку року за офіційним курсом знизився до 9,4%

Валюта
500
Обмінний курс гривні до долара США станом на 25 березня зміцнився на 3% в порівнянні з початком місяця, повідомляється в макроекономічному і монетарному огляді Національного банку України за березень, опублікованому на сайті НБУ.
За оцінками Нацбанку, в результаті зміцнення національної валюти показник девальвації гривні до долара США з початку року станом на 25 березня за офіційним курсом знизився до 9,4% з 13,4%, зафіксованих в січні-лютому.
Нацбанк відзначає, що ослаблення девальваційного тиску дало можливість проводити аукціони з купівлі валюти для поповнення міжнародних резервів і чиста купівля валюти регулятором склала 24,1 млн дол.
Нагадаємо, українська гривня за офіційним курсом Національного банку України станом на 25 лютого з початку року девальвувала до долара США на 13,4% – до 27,2 грн / дол.
Історичний мінімум курсу національної валюти України по відношенню до долара США, досягнутий в лютому 2015 року, становить 30,01 грн / дол.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас