У США зростає популярність мобільних банківських додатків, - дослідження ФРС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США зростає популярність мобільних банківських додатків, - дослідження ФРС

Фінтех і Картки
141
Близько 43% американців, що мають смартфони і рахунки в банках, користувалися банківськими мобільними додатками в 2015 році, говориться в щорічному дослідженні Федеральної резервної системи (ФРС) США.
Показник збільшився на 4 процентних пункту в порівнянні з 2014 роком, що говорить про зростання популярності таких послуг, як мобільні платежі або можливість перевірити баланс рахунку на екрані смартфона.
Більше половини користувачів мобільних банківських послуг відзначили, що вони отримують сповіщення від своїх банків в вигляді push-повідомлень, СМС або електронних листів.
Примітно, що мобільні банківські послуги вийшли на третє місце в списку основних видів взаємодії між банком і клієнтами, відсунувши на четверте місце живе спілкування зі співробітниками фінкомпаній. На першому і другому місці розташувалися відповідно інтернет-банкінг і банкомати.
Більш молоді американці, а також латиноамериканці і афроамериканці користуються мобільними додатками банків активніше, ніж інші групи громадян, показує дослідження.
У числі негативних моментів відзначаються побоювання за безпеку особистих даних, однак в той же час користувачі стали частіше оновлювати додатки, підвищуючи тим самим захищеність пристроїв, і використовувати паролі на своїх смартфонах.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас