"Літак, що летить з одним двигуном": S&P погіршило прогноз зростання ВВП єврозони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Літак, що летить з одним двигуном": S&P погіршило прогноз зростання ВВП єврозони

Світ
508
Рейтингове агентство Standard & Poor’s оголосило про зниження прогнозних оцінок за темпами зростання ВВП і показниками інфляції в єврозоні на найближчі два роки.
Експерти S & P на чолі з головним економістом агентства по Європі Жаном-Мішелем Сісом (Jean-Michel Six) переглянули макроекономічні показники по зоні євро в бік більш низьких значень.
Зокрема, на думку аналітиків компанії, темпи зростання ВВП в 2016 році складуть 1,5%, а не 1,8%, як очікувалося раніше. У 2017 році динаміка ВВП, за прогнозами S & P, складе 1,6%.
Також суттєвого перегляду піддався прогноз по інфляції: згідно з новими оцінками S & P темпи інфляції в поточному році складуть лише 0,4% (у порівнянні з колишніми прогнозами в 1,1%). Прогноз по інфляції на наступний рік також був знижений: з 1,5% до 1,4%.
Експерти відзначили, що фундаментальні тенденції в економіці єврозони “недостатньо сильні для її повернення до докризових темпів зростання”. При цьому дії Європейського центрального банку надають все менший вплив на показники інфляції і темпи зростання економіки валютного блоку.
В цілому в доповіді, присвяченій зниженню прогнозів, головний економіст S & P по Європі Жан-Мішель Сіс порівняв економіку єврозони з “літаком, що летить з одним двигуном, який при цьому намагається набрати висоту”.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас