АМКУ оштрафував колишнього акціонера "Мандарин Плаза" за порушення при покупці частки в компанії ТОЦ "Арена Сіті" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ оштрафував колишнього акціонера "Мандарин Плаза" за порушення при покупці частки в компанії ТОЦ "Арена Сіті"

Фондовий ринок
324
Антимонопольний комітет України (АМКУ) рішенням від 22 березня 2016 року оштрафував компанію Eternity International AB (Мальме, Швеція) за порушення при покупці частки в статутному капіталі київського ТОВ “Арена-Капітал”, керуючого здачею в оренду приміщень в торгово-офісному центрі (ТОЦ ) “Арена-Сіті”.
Згідно з рішенням АМКУ, Eternity International відповідно до договору від 28 листопада 2013 року придбала частку понад 50% в статутному капіталі ТОВ “Арена-Капітал” без отримання відповідного дозволу від антимонопольного відомства, тим самим порушивши законодавство про захист економічної конкуренції.
Відповідним рішенням АМКУ надав Eternity International дозвіл на придбання частки, що перевищує 50% в статутному капіталі ТОВ “Арена-Капітал”, а також зобов’язав порушника протягом двох місяців сплатити штраф у розмірі 20,4 тис. грн.
Як повідомлялося, Eternity International AB, що була власником 75,3456% акцій ПАТ “Мандарин Плаза” (Київ) – власника однойменного столичного ТОЦ, в жовтні 2015 року вийшла складу акціонерів компанії.
Згідно з даними Єдиного держреєстру юросіб та фізосіб-підприємців, Eternity International AB на 30 березня 2016 року володіє, зокрема, часткою 10% в статутному капіталі ТОВ “К.А.Н.” (Київ; входить в столичну групу компаній KAN Development).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас