Hitachi і Honda інтегрують алкометр в автомобільний смарт-ключ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Hitachi і Honda інтегрують алкометр в автомобільний смарт-ключ

Технології&Авто
423
Компанії Hitachi і Honda повідомили про розробку прототипу нового алкометра, який в перспективі, як очікується, захистить водіїв від керування автомобілем в нетверезому стані.
Новинка являє собою аналізатор повітря, що видихається. Перевірка займає всього близько трьох секунд, після чого система робить висновок про те, чи вживала людина алкогольні напої і, якщо так, то в якій кількості.
Перевагою розробки є те, що в перспективі вона може бути інтегрована в автомобільний смарт-ключ. В цьому випадку якщо система виявить, що автомобіліст п’яний, вона просто не дасть запустити двигун. Дані про рівень вмісту спирту в крові при цьому можуть виводитися на дисплей бортового інформаційно-розважального комплексу.
Потрібно зазначити, що системи розпізнавання нетверезих водіїв проектують багато автовиробників і дослідницьких організацій. Так, у минулому році був продемонстрований комплекс Driver Alcohol Detection System for Safety, або скорочено DADSS. Він використовує дворівневу перевірку для виявлення небезпечного з точки зору водіння вмісту спирту в крові. Один з компонентів DADSS — аналізатор повітря, що видихається, встановлений на рульовій колонці. Другий компонент системи аналізує вміст спирту в крові за допомогою інфрачервоного датчика дотику, який може бути інтегрований, скажімо, в кнопку пуску двигуна.
Передбачається, що наявність подібних систем в автомобілях допоможе знизити кількість аварій, спровокованих алкоголем у крові.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас