Кабмін досі не вирішив, чи підвищувати з 1 квітня тарифи на газ для населення, - Розенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін досі не вирішив, чи підвищувати з 1 квітня тарифи на газ для населення, - Розенко

Особисті фінанси
860
Кабінет міністрів України поки не вирішив, чи буде підвищувати тарифи на газ для населення з 1 квітня, повідомив міністр соцполітики Павло Розенко після засідання Кабміну.
“Уряд обговорює це питання постійно і те, що на сьогодні немає рішення про підвищення цін на газ для населення з 1 квітня, як раз підкреслює той факт, що йде дискусія навколо цього питання”, – сказав він.
На думку міністра, уряду слід було б узгодити спільну позицію на переговорах з МВФ, щоб зняти вимоги про підвищення тарифів на газ для населення, які містяться в меморандумі України до МВФ.
Розенко прогнозує, що кількість сімей, які отримують житлові субсидії збільшиться до 9,5 млн сімей в разі збільшення тарифів на природний газ для населення.
“Ми прогнозуємо, якщо не враховувати ситуацію в Україні і дотримуватися того, що у нас записано в меморандумі з МВФ, то під субсидії потрапить більше 9,5 млн українських сімей”, – сказав міністр.
За словами Розенка, така кількість сімей, які отримують субсидії, є не нормальним.
Ступінь бідності населення виявилася набагато більшою, ніж це прогнозувалося раніше. Зокрема програма житлових субсидій передбачала їх надання близько 4,5 млн сімей, а їх отримують близько 6 млн сімей.
Раніше джерело в уряді, повідомляло, що до розв’язання політичної кризи уряд Арсенія Яценюка не хоче приймати рішення про підвищення тарифів на газ для населення.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас