Завтра почнуться продажі нової «дешевої» Tesla: труднощі її замовлення для українців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Завтра почнуться продажі нової «дешевої» Tesla: труднощі її замовлення для українців

Технології&Авто
2146
31 березня, тобто завтра, Ілон Маск представить нову модель електрокарів – Tesla 3, яка повинна бути майже вдвічі дешевший за останні машини з модельного ряду: в США зараз найдешевша модель Tesla Model S 70D коштує близько $ 57 000, а нова Tesla обійдеться в $ 35 000. Замовляти автомобіль в онлайні можна буде з 1 квітня, а доставки обіцяють з другої половини 2017 року.
Незважаючи на плани Tesla поставити в Україну два суперчарджера, зараз у компанії немає в нашій країні власного автосалону. Через це користувачам з України, щоб роздобути нову Tesla, доведеться здолати додаткові труднощі. Відзначимо, що за статистикою в Україні зараз лише 45 машин такої марки.
Експерти спільноти ElectroCars проаналізували ті складності, з якими зіткнуться користувачі з України в спробах купити Tesla 3.
1. Відсутність України в меню замовлення авто. Це – найменша з проблем, вона швидше психологічна. У голландському представництві компанії українцям радять вибирати якусь із сусідніх держав, але адресу вказувати справжню.
2. Самостійна доставка і розмитнення. В Україні, як уже говорилося, салонів Tesla немає, так що отримати її можна на заводі в Нідерландах. І самостійно спілкуватися з митницею. При цьому митники можуть вимагати докази європейський сертифікації, довідки про те, що авто не відбувається з Російської Федерації. При цьому в самій компанії часто не розуміють, навіщо їм видавати українцям такі довідки.
3. Подвійне оподаткування. Коли користувач купує нове авто як фізособа, він повинен заплатити в Нідерландах ПДВ в розмірі 21% від суми покупки. Після того, як він виїде з ЄС, виробник повинен буде компенсувати йому голландський ПДВ. Але для цього доведеться особисто повернутися на завод, оскільки підприємства не переводять гроші фізособам. Це додасть до вартості авто ще 7500 євро. А якщо до того часу, як замовлення буде готовий, в Україні все ще не скасують ПДВ на електромобілі, вартість машини зросте ще на 20% українського ПДВ.
4. Оформлення авто на українську юрособу не вимагає сплати ПДВ, але з’являться проблеми з валютним регулюванням. НБУ вимагає від імпортера контракт з мокрою печаткою, а Tesla оформляє контракти тільки в електронній формі, не заморочуючись паперовими документами.
5. З урахуванням ПДВ та доставки коштувати нове авто для українських користувачів буде близько 45 000 євро, за оцінками ElectroCars. Ціна підвищиться, оскільки голландський завод продає по 35 000 євро, плюс ПДВ в Україні, доставка, оформлення, послуги посередників, переїзди і перельоти.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас