НАБУ: Суд визнав недійсним договір між "Запоріжжяобленерго" та ХК "Енергомережа" на суму понад 112 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НАБУ: Суд визнав недійсним договір між "Запоріжжяобленерго" та ХК "Енергомережа" на суму понад 112 млн грн

Кримінал
227
Господарський суд Києва задовольнив друге з п’яти позовних заяв Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) про визнання недійсними договорів відступлення права вимоги між ВАТ “Запоріжжяобленерго” та ПрАТ “ХК” Енергомережа “.
Як повідомила прес-служба НАБУ в середу, даним рішенням суд визнав недійсним договір, згідно з яким ВАТ “Запоріжжяобленерго” поступилося ХК “Енергомережа” право вимоги боргу в розмірі понад 112,3 млн грн від ТОВ “Запорізький титано-магнієвий комбінат”.
Правові наслідки недійсної угоди визначені ст.216 Цивільного кодексу України. Крім того, судове рішення після вступу в законну силу дає підстави для надання оцінки дій посадових осіб, відповідальних за укладення договору, в рамках розслідування кримінальної виробництва.
Судове провадження у решті трьома позовами триває.
У НАБУ нагадали, що в кінці січня-початку лютого цього року НАБУ подало п’ять позовних заяв про визнання недійсними договорів між ВАТ “Запоріжжяобленерго” та приватним акціонерним товариством “Енергомережа”. Згідно з цими договорами, приватній фірмі було передано право держави на вимоги боргу за електроенергію вартістю понад 346,2 млн грн, спожиту великими промисловими підприємствами Запорізької області.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас