Італія зняла обмеження на кількість польотів для українських авіакомпаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Італія зняла обмеження на кількість польотів для українських авіакомпаній

Казна та Політика
228
Італія зняла всі обмеження на польоти для українських авіакомпаній, повідомили в прес-службі Міністерства інфраструктури України.
“Італія надіслала листа про намір задовольняти всі заявки українських авіакомпаній в будь-якому обсязі без обмежень по частотах. Не можна говорити, що це “відкрите небо”, тому що це поки ніяк не впливає на міжурядову угоду. Йдеться про частоти, а питання зняття обмежень по кількості перевізників не обговорювалося”, – повідомили агентству в прес-службі міністерства.
Нагадаємо, згідно з програмою дій уряду на 2016 рік, Кабінет міністрів України має намір до кінця року підписати Угоду про спільний авіаційний простір (“відкрите небо”) між Україною та Європейським Союзом.
У травні 2015 року президент України Петро Порошенко своїм розпорядженням уповноважив міністра інфраструктури Андрія Пивоварського підписати Угоду між Україною та Європейським Союзом і його державами-членами про спільний авіаційний простір (“відкрите небо”). Керівництво Мінінфраструктури неодноразово заявляло, що угода буде підписана до кінця 2015 року. За словами Пивоварського, підписання даної угоди неможливо без вирішення спору між Великобританією та Іспанією щодо Гібралтару, і Україна не має права самостійно приймати будь-які односторонні рішення в цьому напрямку. Питання визначення цієї території обговорюється європейської та української сторонами з червня 2014 року. При цьому в іншій частині угода була парафована ще в 2013 році.
Крім того, в січні поточного року набула чинності підписана в липні 2015 року Угода про спільний авіаційний простір (“відкрите небо”) між Україною та США.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас