Шокін зі скандалом звільнив Сакварелідзе — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шокін зі скандалом звільнив Сакварелідзе

Казна та Політика
9736
Заступник Генерального прокурора України Давид Сакварелідзе звільнений з органів прокуратури. Структура ГПУ приведена у відповідність до вимог Закону України “Про прокуратуру”.
Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури на своєму сайті.
“До Генеральної прокуратури протягом останнього часу неодноразово надходили колективні депутатські звернення та запити щодо невідповідності вимогам статей 8, 15 Закону “Про прокуратуру”, встановленої в структурі і штатному розписі посади заступника Генерального прокурора України – прокурора Одеської області, яку займає Сакварелідзе. Також обгрунтованість рішення про встановлення зазначеної посади стало предметом судового оскарження в Окружному адміністративному суді міста Києва за позовом народного депутата України”, – йдеться в повідомленні.
Як зазначається, генеральним прокурором Віктором Шокіним приведені у відповідність до вимог Закону України “Про прокуратуру” структура і штатний розклад органів шляхом видання наказу про ліквідацію посади заступника генпрокурора – прокурора Одеської області з одночасним встановленням посади прокурора Одеської області.
Крім того, своїм наказом від 29 березня Шокін привернув до дисциплінарної відповідальності Сакварелідзе за “грубе порушення правил прокурорської етики, втручання в непередбаченому законодавством порядку в службову діяльність іншого прокурора, вчинення проступку, який порочить працівника прокуратури, невиконання та неналежне виконання службових обов’язків”, звільнивши його з посади заступника Генерального прокурора України – прокурора Одеської області та з органів прокуратури.
Виконання обов’язків прокурора Одеської області покладено на першого заступника прокурора цієї області Жученко А.Д.
Нагадаємо, 24 березня Сакварелідзе повідомив, що прокурорів Генеральної інспекції ГПУ, які вели справу “діамантових прокурорів”, повідомили про звільнення. Офіційна причина звільнення, за словами Сакварелідзе, – реорганізація ГПУ.
Давид Сакварелідзе стверджує, що генпрокурор Віктор Шокін давав слово, що замість Генінспекції буде створено новий департамент, який об’єднають кілька управлінь: одне управління з процесуального керівництва, і слідче управління, яке б займалося конкретно розслідуванням корупційних справ проти прокурорів.
“Замість цього офіційно всіх вивели за штат і сьогодні через місяць повідомили про звільнення. Шокін не те, що не хоче їх призначати. За моєю інформацією, по нам усім, за цим хлопцям вже взяті дозволи на обшуки і прослушку”, – заявив він.
Сакварелідзе впевнений, що своїми діями Шокін намагається “завалити” розслідування у справі “діамантових прокурорів”.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас