Мінфін залучив у Європейського інвестбанку 400 мільйонів євро кредиту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін залучив у Європейського інвестбанку 400 мільйонів євро кредиту

Казна та Політика
191
Міністерство фінансів України залучило у Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) кредит у розмірі 400 млн євро на реалізацію проектів розвитку комерційних банків, а також підприємств малого і середнього бізнесу.
Про це йдеться в повідомленні, розміщеному в офіційній пресі.
«Міністерство фінансів виступає позичальником коштів. Кредит у розмірі 400 млн євро спрямують через українські комерційні банки на підтримку розвитку приватного сектора економіки, на проекти малого та середнього бізнесу, проекти установ із середньою капіталізацією, а також проекти соціально-економічної інфраструктури, включаючи проекти енергоефективності та адаптації до змін клімату », – йдеться в повідомленні.
Як зазначається, участь в програмі розподілу коштів можуть прийняти малі і середні підприємства з кількістю найманого персоналу до 250 чоловік, установи із середньою капіталізацією з кількістю персоналу до 3000 чоловік, а також підприємства з кількістю понад 3000 осіб. Розмір кредитів, на які можуть претендувати компанії, – від 25 млн євро (для малих і середніх підприємств) до 50 млн євро для компаній з кількістю працівників понад 3000 осіб. При цьому проекти повинні відповідати вимоги Європейського інвестбанку. Агентом Мінфіну в частині розподілу коштів виступає державний «Укрексімбанк». Також «Укрексімбанк» буде надавати допомогу учасникам програми.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас