Долар дорожчає до євро в очікуванні виступу Йеллен — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар дорожчає до євро в очікуванні виступу Йеллен

Валюта
900
Курс долара до євро і доларовий індекс Bloomberg сильно підвищуються у вівторок після падіння напередодні, пов’язаного з очікуваннями учасників ринку, що голова Федеральної резервної системи (ФРС) Джанет Йеллен підтримає збереження вкрай м’якої грошово-кредитної політики.
Пара євро/долар на 8:45 за Києвом торгується на рівні $ 1,1185 у порівнянні з $ 1,1196 на закриття попередньої сесії в Нью-Йорку.
Курс долара відносно японської нацвалюти піднявся в ході торгів до 113,61 ієни з 113,45 ієни напередодні. Євро коштував до цього часу 127,05 ієни проти 127,02 ієни в понеділок.
Дж.Йеллен виступить на заході в Економічному клубі Нью-Йорка о 18:30 за Києвом у вівторок.
У понеділок глава Федерального резервного банку (ФРБ) Сан-Франциско Джон Вільямс заявив про уразливість економіки США і ризики, пов’язані з різкими коливаннями світових ринків і ослабленням зростання світового ВВП, що знизило попит на долар. Тим часом раніше в цьому місяці його колеги Джеймс Баллард і Патрік Харкер говорили про можливе підвищення процентних ставок ФРС уже в квітні.
“Коментарі Вільямса про зовнішні чинники, що впливають на США, забезпечили невелике ослаблення долара. Ринки побоюються, що Йеллен знову підтвердить положення, озвучені в обережному березневому заяві ФРС, і це підірве оптимістичний настрій щодо долара”, – вважає старший валютний стратег ANZ Bank New Zealand Сем Так.
Індекс Bloomberg Dollar Spot підвищився у вівторок на 0,1% після зниження на 0,4% в понеділок, яке було першим за сім сесій.
Імовірність підвищення процентних ставок ФРС в квітні оцінюється трейдерами всього в 6%, в червні – в 38%, до кінця року – в 73%.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас