Їсти подано: В Україні знову дорожчає "борщовий набір", ціна буряка досягла рекорду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Їсти подано: В Україні знову дорожчає "борщовий набір", ціна буряка досягла рекорду

Особисті фінанси
1961
Овочі борщового набору з 18 по 25 березня подорожчали на 7,2%, при цьому найбільше подорожчав буряк – на 40%, досягнувши максимуму за роки незалежності, повідомила прес-служба інформаційно-аналітичного проекту «АПК-Інформ: овочі і фрукти» з посиланням на керівника проекту Тетяну Гетьман.
«Плодоовочевий ринок України минулого тижня (18 – 25 березня 2016 року) характеризувався загальним подорожчанням борщового набору на 7,2% … Найбільше зростання ціни в звітний період зафіксовано в сегменті буряка. Аналітики проекту повідомляли, що за тиждень дана продукція в українських господарствах подорожчала відразу на 40% і досягла рекордної цінової позначки за всю історію незалежної України», – йдеться в повідомленні.
Згідно з повідомленням, минулого тижня ціни на капусту і картоплю в Україні зросли на 12% і 8% відповідно. При цьому ціни на моркву і цибулю не змінилися.
За словами Гетьман, подорожчання овочів борщового набору – нормальне явище для сезонів з низьким виробництвом.
«Активізація торгівлі в сегменті овочів борщового набору в кінці березня – початку квітня – досить часте явище, особливо характерне для сезонів з невеликим обсягом власного виробництва. Збільшення попиту на овочі як правило супроводжується розширенням діапазону відпускних цін за рахунок подорожчання продукції високої якості і, крім того, часто є причиною початку масового імпорту овочів з ЄС і СНД», – цитує Гетьман прес-служба.
Нагадаємо, в 2015 році Україна вперше почала імпортувати овочі борщового набору. Експерти стверджують, що така необхідність виникла у зв’язку з падінням в Україні врожайності самих ходових овочів на 10-13% в залежності від культури, а також площ під ними – приблизно на 5%.
За матеріалами:
АПК-Інформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас