Apple зупинила оновлення iOS через серйозні проблеми на iPhone і iPad — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple зупинила оновлення iOS через серйозні проблеми на iPhone і iPad

Технології&Авто
1434
Apple відкликала прошивку iOS 9.3 через нездатність ряду користувачів активувати пристрій і завершити оновлення. Після цього інтернет заполонили скарги на ще одну серйозну проблему – з відкриттям веб-посилань у різних додатках.
Минулого тижня повідомлялося, що установка iOS 9.3 робить непрацездатними пристрої Apple декількох старих поколінь, включаючи iPad 2. Після установки оновлення виріб потрібно активувати, на цьому етапі і виникає проблема – користувач отримує повідомлення про неможливість підключитися до сервера. При цьому з інтернет-підключенням проблема не була пов’язана, як і, ймовірно, з високим навантаженням на сервери Apple.
В Apple пояснили, що проблема полягає в тому, що після установки оновлення деякі пристрої з якоїсь причини потрібно активувати з використанням пароля, який користувач вводив при першому налаштуванні пристрою. Якщо він згодом змінював пароль і не пам’ятає початковий, він не може завершити процес оновлення, розповіли в компанії.
Після того як Apple відкликала iOS 9.3, інтернет-форуми заполонили скарги на іншу помилку – зависання або збій в Safari, Mail, Messages і інших додатках (в тому числі сторонніх, включаючи Google Chrome) при натисканні на веб-посилання на сайті, в листі або повідомленні.
Найбільше скарг виходить від власників iPhone 6, 6s і актуальних моделей iPad, уточнює 9to5 Mac.
Проблема має незвично широки1 масштаб. Присвячена їй тема на офіційному інтернет-форумі Apple, створена в п’ятницю, 25 березня, на сьогоднішній день, 28 березня, була переглянута майже 10 тис. разів.
Проблемі присвячено численні обговорення не тільки на офіційному інтернет-форумі, на також на сайтах Reddit, Macrumors, Stackexchange і ін. Деякі користувачі пишуть, що у них «зламався Safari».
Власники «яблучних» гаджетів відзначають, що проблема проявилася не відразу, а через кілька днів після оновлення. А сайт MyNewsBeat зазначає, що ту ж саму проблему почали відчувати вже власники пристроїв з прошивкою iOS 9.2.1.
В Apple поки ніяк не прокоментували дивацтва з веб-посиланнями. У четвер, 31 березня, вона обіцяє випустити оновлення з виправленою активацією.
За матеріалами:
cnews
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас