США звинуватили Іран у кібератаках на великі банки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США звинуватили Іран у кібератаках на великі банки

Кримінал
181
Міністерство юстиції США звинуватило хакерів з Ірану в скоєнні серії атак на сайти кількох американських банків і комп’ютерну систему дамби поблизу Нью-Йорка.
Вашингтон стверджує, що хакери працювали безпосередньо під керівництвом Тегерана.
«Ми оприлюднили обвинувальний акт проти семи досвідчених хакерів, найнятих компаніями, що займаються комп’ютерною безпекою, і працюють під керівництвом іранського уряду, в тому числі Корпусу вартових Ісламської революції», – пояснює глава відомства, генпрокурор США Лоретта Лінч.
Як уточнює Washington Post, сім співробітників базуються в Ірані компаній ITSec Team і Mersad Co в 2011-2013 роках здійснювали тривалі DDoS атаки сайтів банків BofA, Sun Trust, PNC, AT & T, Capital One, а також Нью-Йоркської фондової біржі і біржі NASDAQ.
В результаті сотні тисяч клієнтів не могли отримати доступ до своїх рахунків онлайн. За словами генпрокурора США Лоретти Лінч, це призвело до збитків у десятки мільйонів доларів.
Відзначається, що двоє з обвинувачених взяли на себе відповідальність за злом серверів і сайтів NASA. Ще один фігурант отримав доступ до комп’ютерної системи дамби Боуман, розташованої в місті Рай (штат Нью-Йорк). В той момент ворота дамби з технічних причин були відключені від комп’ютерної системи, в іншому випадку він би зміг ними управляти.
Жодного з фігурантів справи не арештовано – всі вони зараз знаходяться в Ірані. Проте Вашингтон має намір переслідувати їх за законом.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас