ЄБРР задоволений роботою менеджменту "Нафтогазу" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБРР задоволений роботою менеджменту "Нафтогазу"

Енергетика
138
Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) задоволений роботою менеджменту Національної акціонерної компанії “Нафтогаз України”.
Про це сказав директор представництва ЄБРР в Україні Шевки Аджунер.
“Ми дуже задоволені роботою менеджменту “Нафтогазу” і співпрацею з НАК. Такий результат був би неможливий, якби керівництво НАК не прийняло ті стандарти управління компанією, які намагаються прищепити міжнародні фінансові організації. Керівництво НАКу відсторонилася від політики і займалося бізнесом, тим, що передбачала програма співпраці”, – сказав Аджунер.
Він додав, що в грудні 2015 – січні 2016 року “Нафтогаз” вибрав кредитні кошти в розмірі 300 млн доларів на закупівлю газу на західному кордоні шляхом міжнародних прозорих тендерів.
“Програма, яку ми підписали, – це відновлювальна кредитна лінія на 3 роки на покупку газу. У разі необхідності вона буде автоматично поповнюватися. Міністерству або Кабміну для цього потрібно буде просто зробити нову заявку”, – додав директор представництва ЄБРР.
Аджунер уточнив, що такий заявки від Кабміну поки не надходило, але якщо НАК потребуватиме додаткових коштів, то ЄБРР готовий їх надати.
Нагадаємо, НАК “Нафтогаз України” зазначає, що через зупинку реформи газового ринку, зокрема, підвищення цін на газ для побутових споживачів, Міжнародні фінансові організації можуть припинити кредитне фінансування імпорту газу в Україну.
Згідно з підписаним Меморандумом з МВФ, з 1 квітня Кабінет Міністрів повинен провести другий етап підвищення цін на газ для населення.
Раніше міністр фінансів Наталія Яресько заявляє про наявність доступного фінансового ресурсу для імпорту НАК “Нафтогаз України” газу з Європи в літній період 2016 року для його подальшого закачування в підземні сховища з метою комфортного проходження опалювального сезону 2016/2017 років.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас