Суд зобов'язав НАБУ розслідувати зловживання в ДФС при несплаті податків "Укрнафтою" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд зобов'язав НАБУ розслідувати зловживання в ДФС при несплаті податків "Укрнафтою"

Кримінал
203
Солом’янський районний суд Києва зобов’язав Національне антикорупційне бюро розслідування зловживання в Державній фіскальної службі при несплаті податків ПАТ “Укрнафта”.
Про це на своїй Facebook-сторінці написала депутат від “Самопомочі” Вікторія Войціцька.
“Тільки що слідчий суддя Солом’янського районного суду Києва задовольнив в повному обсязі скаргу на бездіяльність НАБУ щодо невнесення відомостей в ЄРДР про кримінальне правопорушення, вчинене головою ДФС Романом Насіровим і першим заступником голови ДФС Сергієм Біланом, за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364 і ч. 1 ст. 366 КК України”, – повідомила депутат.
“Буде продовжувати і далі боротися за сплату ПАТ “Укрнафта” податкового боргу в розмірі 10 млрд гривень і залучення всіх винних осіб до кримінальної відповідальності”, – заявила Войціцька.
Нагадаємо, що заборгованість ПАТ “Укрнафта” перед державним бюджетом за станом на 1 січня 2016 року становить 10,4 млрд гривень.
Борг сформувався переважно за рахунок несплати самостійно задекларованих сум рентних платежів, а також ПДВ і податку на прибуток.
При цьому дебіторська заборгованість становить 18,676 млрд гривень.
ПАТ “Укрнафта” – найбільша українська нафтовидобувна компанія. НАК “Нафтогаз України” належить 50% + 1 акція “Укрнафти”, група компаній “Приват” Ігоря Коломойського – близько 42% акцій.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас