У Яценюка розповіли, чого хочуть від Яресько — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Яценюка розповіли, чого хочуть від Яресько

Казна та Політика
1615
В ході завтрашніх переговорів глав фракцій колишнього складу коаліції, які ініціює спікер Володимир Гройсман, учасники обговорюватимуть порядок денний наступного пленарного тижня. Про це заявив глава фракції “Народний фронт” Максим Бурбак.
“Думаю, що завтрашнє зібрання глав фракцій або представників фракцій – це у нас як завжди перед пленарним тижнем обговорення порядку денного. Давайте згадаємо заяву “Народного фронту”, яку ми озвучили в понеділок. Ми звертаємося до найбільшої фракції і нашим партнерам по коаліції, до БПП, нарешті, взяти відповідальність і показати їх пропозиції на прем’єра, повний склад уряду, а найголовніше – програму дій цього уряду і 226 голосів на підтримку. Не тільки уряду, а й програми дій на протязі наступного року. Щоб не повторилася ситуація 2015 року, коли уряд пропонує (законопроекти – Авт.), а ВР і коаліція, яка делегувала своїх представників в уряд, підтримує не більше 40% всіх урядових ініціатив. і тут погоджуюся зі своїм колегою Олегом Ляшко, що цікавлять не посади, а принципи взаємодії в коаліції, щоб не допускати минулих помилок “, – вважає глава фракції“Народного фронту”.
За його словами, якщо кандидат в прем’єри від БПП – Наталія Яресько, вона також повинна представити програму дій уряду, а кандидати в її Кабмін – програми дій по кожному міністерству.
“Не тільки ж повинен бути меморандум про співпрацю з МВФ (як програма дій Кабінету Яресько – Авт.), який, до речі, підписали і президент, і прем’єр. Ним же теж не можна керуватися як єдиним документом. Повинна бути програма дій, яка буде освітня реформа, яка буде реформа охорони здоров’я. І моє особисте бачення, я дуже скептично ставлюся до самої постановки питання про технократичний уряд. До речі, під час загострення ситуації на Сході і під час того, що нам потрібно робити такі нагальні реформи, технократичний уряд має мати підтримку в парламенті. Тобто, щоб це були представники політичних сил. Як вони будуть збирати 226 голосів за закони? Ось це цікаво “, – сказав нам Бурбак.
Відповідаючи на питання про те, чи готовий буде “Народний фронт” підтримати кандидатуру Наталії Яресько в разі, якщо її винесуть на голосування, глава фракції “Народного фронту” повторив, що хоче бачити офіційну позицію БПП з цього приводу. “Я б хотів оцінювати факти. Тому звертаюся до БПП, щоб була їх офіційна заява про їх ініціативи. Якщо висувають Наталію Яресько, ми повинні розуміти, хто її підтримує. Тому що наші колеги з “Самопомочі” і “Радикальної партії” не в захваті від цих пропозицій. Тому пропонуємо фракції БПП визначитися”, – підсумував Бурбак.
У той же час, нардеп від НФ Антон Геращенко і зовсім вважає, що Петро Порошенко і його фракція навряд чи щиро хочуть, щоб Яресько була кандидатом в прем’єри. За його словами, вона є лише димовою завісою для справжніх бажань провести в прем’єри керовану особу, яка б виконувала завдання президента.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас