Регіональний директор ЄБРР пояснив, що буде єдиним чинником зростання ВВП України в 2016 р — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Регіональний директор ЄБРР пояснив, що буде єдиним чинником зростання ВВП України в 2016 р

Казна та Політика
1388
Справедлива і прозора приватизація державних підприємств є єдиним фактором відновлення економіки України в 2016 році, повідомив регіональний директор Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) Шевки Аджунер.
“На жаль, я не бачу великих прямих іноземних інвестицій в Україну найближчим часом, також як і можливостей для збільшення витрат на інфраструктуру. Тому, єдиним можливим для мене фактором відновлення економіки країни є приватизація”, – сказав він під час бізнес-конференції “ Україна 2020: короткострокові завдання і перспективні можливості “.
У той же час Ш.Аджунер наголосив на необхідності проведення відкритої і справедливої приватизації.
ЄБРР бере активну участь в цьому процесі в якості радника, оскільки це те, що сприяє деолігархізації економіки і створенню в країні конкурентного середовища”, – зазначив він.
Тим часом, представник ЄБРР відзначив недостатню ефективність дій українських політиків.
“Політика не відноситься до сфери нашої діяльності, і ми мало їй цікавимося. Але ми зацікавлені в політичній стабільності, оскільки без політичної стабільності навряд чи хто-небудь побажає здійснювати інвестиції. Якщо це питання не буде вирішене найближчим часом, я боюся, нам необхідно буде “списати” наші очікування щодо зростання економіки в 2016 році “, – зазначив директор ЄБРР.
Ш.Аджунер також позитивно розцінив рішення влади України щодо можливого продажу частини акцій державних Ощадбанку та Укрексімбанку. У той же час він наголосив на необхідності попереднього поліпшення корпоративного управління цих структур.
“Першим кроком в цьому процесі (продажу банків – ред.) Є поліпшення корпоративного управління в цих банках. Ми зараз консультуємо влади щодо підготовки необхідного законодавства, яке дозволить призначити незалежну і компетентне керівництво, а також заходів, необхідних для приведення їх діяльності у відповідність з комерційними принципами. Крім того, ми будемо розглядати можливість покупки частки цих банків, для того, щоб забезпечити більш високий рівень їх приватизації “, – сказав Ш.Аджунер.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас