Fitch присвоїло рейтинги новоствореній "Українській залізниці" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch присвоїло рейтинги новоствореній "Українській залізниці"

Казна та Політика
671
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings відкликало рейтинги Державної адміністрації залізничного транспорту України («Укрзалізниця»), включаючи довгостроковий рейтинг дефолту емітента в іноземній валюті на рівні «C» і довгостроковий рейтинг в національній валюті «RD» (обмежений дефолт) у зв’язку з акціонуванням компанії.
Про це йдеться в повідомленні агентства.
«Одночасно Fitch присвоїло ПАТ «Українська залізниця» довгостроковий рейтинг в іноземній валюті на рівні «C» і довгостроковий рейтинг в національній валюті на рівні «RD», – йдеться в повідомленні.
У Fitch підкреслили, що рішення відкликати рейтинги є, по суті, технічним, оскільки акціонерне товариство «Українська залізниця» будуть рейтингувати із застосуванням такого ж підходу, який використовується для визначення рейтингів державних компаній. Крім того, ПАТ «Українська залізниця» є повною спадкоємицею «Укрзалізниці», яка прийняла всі фінансові, юридичні та операційні зобов’язання «Укрзалізниці», включаючи єврооблігації на 500 млн дол. З погашенням в 2018 р та інші борги «Укрзалізниці».
«ПАТ “УЗ” залишиться стратегічно важливою транспортною компанією і продовжить керувати національною залізничною інфраструктурою, диспетчерським регулюванням, пасажирськими перевезеннями (далекими і приміськими) і як і раніше буде домінуючим грузоперевозчиком», – резюмували в Fitch.
Нагадаємо, на початку березня Кабінет міністрів України схвалив проект фінансового плану ПАТ “Українська залізниця” із середньорічним підвищенням тарифів на залізничні перевезення вантажів на 10%, а не на 15%, як планувалося раніше. Проект фінплану не передбачає підвищення тарифів на пасажирські перевезення, крім 5% на перевезення в першому класі швидкісних поїздів категорії “Інтерсіті +” і підвищення прибутковості від підвищення класності та сервісу деяких поїздів.
Чистий прибуток компанії, відповідно до фінплану, складе більше 96 млн грн, тоді як фінансовий результат за підсумками 2015 року прогнозується на рівні 2,4 млрд грн чистого збитку. Планований загальний дохід від діяльності компанії в 2016 році складе 77,4 млрд грн, а витратна частина – 77,2 млрд грн. Також в 2016 році «Укрзалізниця» планує залучити кредитів на 23,1 млрд грн і повернути 26,6 млрд грн.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас