Tesla відмовилася від випуску старшої моделі акумулятора Powerwall для домогосподарств — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Tesla відмовилася від випуску старшої моделі акумулятора Powerwall для домогосподарств

Технології&Авто
1057
Компанія Tesla згорнула продаж побутових акумуляторних батарей Powerwall ємністю 10 кВт · год: інформація про ці блоки живлення вже прибрана з продуктової веб-сторінки.
Акумуляторні блоки Powerwall, нагадаємо, були представлені навесні минулого року. Спочатку вони пропонувалися в двох версіях, промаркованих на 7 і 10 кВт · год. Перша модель призначалася для повсякденного використання, друга – в першу чергу для подачі енергії в разі аварій або техногенних катастроф. Акумуляторні блоки Powerwall можуть бути підключені до сонячних панелей для запасання енергії в світлий час доби і її подачі вночі.
Однак батарея ємністю 10 кВт·год вартістю в $3500 виявилася непопулярною серед споживачів. Справа в тому, що вона розрахована тільки на 500 циклів перезарядки, в той час як для молодшої версії Tesla гарантує 10-річний термін експлуатації, що еквівалентно приблизно 5000 циклам перезарядки.
Тому Tesla прийняла рішення відмовитися від випуску Powerwall на 10 кВт·год, задіявши виробничі потужності під затребувану молодшу модель. До речі, потрібно відзначити, що на ділі ємність цієї акумуляторної батареї становить 6,4 кВт·год. Коштує виріб $ 3000: таким чином, одна кіловат-година ємності обходиться покупцям приблизно в $ 469.
За матеріалами:
The Verge
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас