Нацбанк допоможе Державній фіскальній службі в деофшоризації бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк допоможе Державній фіскальній службі в деофшоризації бізнесу

Казна та Політика
513
Національний банк України готові до плідної співпраці з Державною фіскальною службою, і основним напрямком цієї співпраці стане деофшоризація українського бізнесу.
Про це повідомляється на сайті НБУ з посиланням на підсумки тристоронньої робочої зустрічі за участю керівництва НБУ, Державної фіскальної служби та Антимонопольного комітету.
За інформацією НБУ, основною метою зустрічі стало вироблення спільної стратегії трансфертного ціноутворення та деофшоризація українського бізнесу. «Деофшоризація не повинна «вбивати» бізнес, але бізнес повинен бути прозорим. Тому визначення кінцевих власників офшорних компаній стратегічно важливо для країни», – зазначила під час зустрічі глава НБУ Валерія Гонтарєва. За її словами, таким шляхом вже йдуть країни Європейського Союзу відповідно до вимог документа Base Erosion and Profit Shifting Організації економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР).
У свою чергу, глава ДФС Роман Насіров підтримав ідею вироблення спільної концепції по деофшоризації. «Ми готові поділитися своїми напрацюваннями з Національним банком і повністю підтримуємо необхідність вироблення спільної концепції», – зазначив він.
Також повідомляється, що загальна концепція по деофшоризації, заснована на напрацюваннях НБУ і ДФС, ляже в основу відповідного законопроекту і нового валютного регулювання центрального банку.
Крім цього, сторони домовилися про обмін інформацією про діяльність фінансового сектора, обговорили питання трансфертного ціноутворення, необхідність об’єднання зусиль для боротьби з конвертаційними центрами і нелегальними обмінними пунктами. «Завдяки спільним зусиллям ми зможемо знайти правильний інструмент для того, щоб створити такі умови, при яких легальний бізнес почав би нарешті витісняти тіньовий. І це було б не тільки просто правильно, але і вигідно », – зазначив Роман Насіров.
Також повідомляється, що наступна зустріч, присвячена більш детальному обговоренню майбутньої концепції деофшоризації українського бізнесу, відбудеться через кілька тижнів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас