ГПУ склала повідомлення про підозру Курченку в розкраданні 5,6 млрд гривень НБУ, Укргазбанку, Брокбізнесбанку і Реал-банку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ГПУ склала повідомлення про підозру Курченку в розкраданні 5,6 млрд гривень НБУ, Укргазбанку, Брокбізнесбанку і Реал-банку

Кримінал
328
Генеральна прокуратура склала повідомлення про підозру бізнесмену і власнику групи компаній ВЕТЕК Сергію Курченку в розкраданні 5,6 млрд гривень Національного банку, Укргазбанку, вкладників Брокбізнесбанку і Реал-банку.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури.
“Складено повідомлення про підозру Курченку як керівнику злочинної організації, яка впродовж 2013 року – початку 2014 року зробила тяжкі та особливо тяжкі злочини у банківській сфері. У зазначений період часу Курченко організував незаконне заволодіння коштами Національного банку, ПАТ АБ“Укргазбанк”, ПАТ “Аграрний фонд”, вкладників ПАТ“Брокбізнесбанк” і ПАТ “Реал-банк” на загальну суму 5,6 млрд грн”, – сказано в повідомленні.
Надалі ОПГ під керівництвом Курченка легалізувала доходи, отримані злочинним шляхом, з використанням підприємств з ознаками фіктивності для прикриття злочинної діяльності.
Курченко знаходиться в міжнародному розшуку.
В ході розслідування органом досудового розслідування накладено арешт на майно та інші активи підозрюваних на загальну суму понад 2,8 млрд гривень.
Нагадаємо, в лютому 2014 року більшість менеджерів ВЕТЕК виїхали за межі України, де вони ховаються від органів слідства.
У березні 2014 року Міністерство внутрішніх справ почало розслідувати нанесення 1,6 млрд гривень збитків ВЕТЕК Національної акціонерної компанії “Нафтогаз України”.
20 березня Генеральна прокуратура оголосила в розшук бізнесмена, власника футбольного клубу “Металіст” (Харків) і власника групи компаній ВЕТЕК Сергія Курченка.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас