Вбивця гігантів. 5 речей, які потрібно знати про новий Apple iPhone SE — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вбивця гігантів. 5 речей, які потрібно знати про новий Apple iPhone SE

Технології&Авто
1390
Компанія Apple представила нову модель смартфона iPhone SE. Новинка є сплавом ідей хітових 5-го і 6-го покоління iPhone. Від більш старих моделей SE взяв діагональ екран і ергономіку, від більш нових – потужне залізо і нові камери.
Тільки за минулий рік компанія продала понад 30 млн айфонів з діагоналлю екрана 4 дюйма. Не відреагувати на такий стійкий попит в Apple просто не могли. “Люди люблять маленькі телефони”, – визнав Тім Кук в ході презентації і явив світові iPhone SE – 4-дюймовий смартфон з начинкою, аналогічною флагманському iPhone 6s.
Враховуючи досить невисоку ціну і найпотужніше залізо, новинка обіцяє стати бестселером.
Мільйони користувачів колись були змушені вибирати великі смартфони лише тому, що виробники вперто відмовлялися ставити флагманське “залізо” в моделі з малими діагоналями. Судячи з усього, Apple стає у витоків нової тенденції. І маленькі флагмани нового зразка можуть потіснити звичні фаблети.
1. Новий айфон – це не компроміс, а збалансоване рішення. При зовнішності iPhone 5, новинка має начинку iPhone 6s, включаючи 64-бітний процесор А9. За продуктивністю SE не поступається поточному флагману. Ну, а в порівнянні з популярним iPhone 5s продуктивність SE зросла на 50%.
Це найпотужніший 4-дюймовий смартфон в історії, заявив Кук
2. Новинка виглядає практично так само, як “класичний” iPhone 5. Фактично, люди, що змінять свою стару “п’ятірку” на SE можуть не помітити різниці.
3. 12-мегапіксельна камера має двоколірний спалах і вміє знімати live-фотографії, які потім можна використовувати як “живі” шпалери в iOS. Вона також може робити панорамні знімки в роздільності 63 мегапікселя.
4. Ціни аж ніяк не кусаються. Версія з 16 ГБ вбудованої пам’яті обійдеться в $399. За версію з 64 ГБ доведеться викласти $499. Судячи з усього, 128-гігабайтна версія залишиться привілеєм флагманських 6s і 6s Plus.
Попередні замовлення в США почнуться 24 березня. У травні продажі SE почнуться в 100 країнах світу. Про терміни появи смартфона в Україні поки невідомо.
5. До цього у Apple в рожевому кольорі був доступний тільки iPhone 6s. Тепер користувачі, а швидше, користувачки зможуть купити рожевий айфон і з 4-дюймовим екраном.
Також компанія представила кілька нових видів браслетів для годинника Apple Watch, який, за словами Тіма Кука, є найбільш популярним розумним годинником в світі. До речі компанія знизила ціну на стартову модель Apple Watch на “сотку” – тепер ціни в США стартують від $299.
Крім того, в ході презентації була анонсована iOS 9.3. Серед її відмінних рис – нічний режим, який змінює кольорову гаму екрану в кінці дня, щоб допомогти користувачеві легше заснути. Ну і погані новини для ФБР – відтепер користувач може захистити паролем окремі записи у програмі Нотатки.
Ще однією новиною стала поява в лінійці планшетів iPad Pro моделі з діагоналлю екрану 9,7 дюйма. Компанія аргументує необхідність появи такої моделі високим попитом саме на таку діагональ.
Зокрема, президент Apple з маркетингу Філ Шиллер сказав, що компанія вже продала більше 200 млн планшетів з такою діагоналлю. Відмінною рисою новинки стане новий тип екрана, який має найнижчу відбивну здатність серед всіх сучасних екранів. Просто кажучи, на сонці такий екран буде менше блікувати.
Олексій Бондарев
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас