Як в центрі Києва будуть боротися з "героями паркування" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як в центрі Києва будуть боротися з "героями паркування"

Кримінал
1781
Столичні копи стали частіше відправляти на штрафмайданчики авто порушників правил парковки. За даними ГУ патрульної поліції Києва, тільки за минулий місяць евакуатори забрали 900 автомобілів (за минулий місяць – 740). “За чотири місяці, починаючи з листопада минулого року, кількість відправлених на штрафмайданчики машин досягло трьох тисяч. Що ж стосується штрафу за неправильну парковку, то він становить від 255 до 510 грн (плюс 750 грн за послуги евакуатора), в залежності від тяжкості порушення”, – кажуть у поліції і закликають киян повідомляти про випадки неправильної парковки.
Міська влада також розгорнула кампанію по боротьбі з “героями парковок”: за словами директора “Київтранспарксервіс” Артема Шамрая, минулого тижня підприємство надало столичним патрульним 6 евакуаторів. “Надалі ми плануємо збільшити їх кількість і, відповідно, обсяги евакуації”, – каже Шамрай. Також міська влада, в рамках боротьби з порушниками, планує підвищити плату за паркування в центрі міста (всього 3500 паркомісць), яка зараз становить 7-10 грн за годину для легкових і вантажних авто. На думку чиновників, це має зменшити кількість авто в центрі, в тому числі незаконно припаркованих, а водії, залишаючи свої машини при в’їзді в центр, пересядуть на міськтранспорту, як в Європі.
“Терміни, коли піднімуть вартість за парковку і на яку суму, стануть відомі вже в найближчі два тижні. Плануємо автоматизувати і саму систему оплати за парковку, щоб можна було платити не тільки за допомогою мобільного, а й через термінали ibox”, – говорить Артем Шамрай. “А перехоплюючі паркінги, як в Європі, вони побудували? – Парирує водій Андрій Мізюк. – Тому що у нас, як в Європі, тільки ціни. А замість паркінгів – торгові центри і салони краси. І де машину залишати? Особливо зараз, коли красти стали частіше”.
Очистять тротуари від запаркованних авто і спецобмежувачі по типу бетонних півсфер на Хрещатику. За словами заступника голови КМДА з питань транспорту Іллі Сагайдака, нові 150 антивандальних обмежувачів встановлять в найближчі два тижні на Хрещатику, щоб повністю закрити вулицю. “Потім такими обмежувачами перекриємо Богдана Хмельницького і Прорізну, а в подальшому почнемо встановлювати їх і в інших районах”, – каже Сагайдак.
Взялася міська влада боротися з корупцією і серед самих паркувальників: фіскальна служба столиці вже проінспектувала 100 парковок (всього їх в місті 500), а минулого тижня влаштувала ревізію в головному офісі “Київтранспарксервісу”, де вилучила близько 110 тис. грн готівкою. Було відкрито кримінальне провадження за ч. 3 статті “Ухилення від сплати податків”, що карається 10 роками позбавлення волі з конфіскацією. “Посадові особи “Київтранспарксервіс” щомісяця незаконно привласнювали по 1,5 млн грн. За рік ця сума сягала близько 18 млн грн”, – розповів заступник начальника ГУ фіскальної служби в Києві Ігор Скороход. Ведеться слідство.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас