Через 20 років Bitcoin коштуватиме нуль, – точка зору — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через 20 років Bitcoin коштуватиме нуль, – точка зору

Фінтех і Картки
3486
Голова наглядової ради Нацдепозитарію України Роман Сульжик розповів про своє бачення майбутнього Bitcoin.
Будь-яка фінансова інновація, на думку Романа, завжди призводила до утворення бульбашок. Протягом всієї історії винахід чогось нового, наприклад, паперових грошей, векселів, акцій, супроводжувався штучним ажіотажем. Особливо якщо людям вдавалося заробляти на цьому.
Втім, багато інновацій, в тому вигляді, в якому вони спершу з’явилися, не дожили до наших днів. І криптовалютну революцію, яка проходитиме в найближчі 50-100 років, чекає схожа доля.
«Bitcoin особливий, тому що це перша криптовалюта. Адже перші паперові гроші до нас не дійшли», – коментує Сульжик.
В майбутньому Bitcoin сам по собі буде менш цінним. У перспективі 20 років його вартість впаде до нуля. Але сама ідея переміщення цінності по інтернету продовжить розвиватися і буде реалізована в існуючій фінансовій інфраструктурі.
Bitcoin має низку недоліків, в тому числі високі витрати на видобуток нових монет і складнощі з верифікацією транзакцій. Однак у ньому реалізована унікальна можливість миттєвої телепортації цінностей у будь-яку точку світу.
На думку Романа, ця функція може бути реалізована в існуючій банківській системі за допомогою Blockchain.
Банківська Blockchain не буде прагнути до анонімності. Передаючи цифрові токени по банківській розподіленый мережі, банки планують прискорити переміщення коштів і знизити вартість таких операцій. Для реалізації такого рішення банкам доведеться вирішити проблему підпису транзакцій, створивши можливість верифікації платежу без майнінгу.
Найбільш просунуті фінустанови вже почали тестувати можливості застосування Blockchain.
Bitcoin продовжить існувати, проте потреба в ньому буде меншою. Отримавши можливість передавати цінність через банківський Blockchain так само швидко і дешево, як і за допомогою Bitcoin, користувачі перестануть потребувати будь-яких додаткових інструментів.
Технологія Blockchain не зробить революцію у фінансовій системі. Вона стане ще однією ланкою у природній трансформації банку, як з появою телефону, факсу, інтернету.
Центральні банки випускатимуть цифрові токени, використовуватимуть p2p-інфраструктуру типу Blockchain. І такі токени стануть основним засобом обміну.
«Криптовалюта стане продовженням фіатних грошей», — підсумував він.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас