Луценко: Яценюк усвідомив, що уряд недієздатний — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Луценко: Яценюк усвідомив, що уряд недієздатний

Казна та Політика
2666
Глава фракції «Блок Петра Порошенка» Юрій Луценко виключає, що Арсеній Яценюк може залишитися прем’єр-міністром України.
Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.
«Після останніх консультацій я виключаю те, що Яценюк може залишитися прем’єр-міністром на третій рік. Мені здається, що і він сам, і фракція «Народний фронт» усвідомили, що уряд фактично недієздатні. І останні консультації відбуваються тільки про те, який формат наступного уряду буде прийнятий в парламенті », – зазначив Луценко.
Він повідомив, що перший варіант, який підтримує фракція БПП, – це формат технократичного уряду на чолі з Наталією Яресько, «яка може сформувати безпартійний уряд, який повинен зробити швидкий ривок в реформах, в першу чергу в усуненні олігархів і партійних бізнесменів від державних монополій ».
Але, за словами Луценка, цей варіант не підтримується фракцією «Самопоміч», «яка відмовляється входити в будь-яку коаліцію, під будь-який уряд, включаючи ймовірного прем’єр-міністра Садового або Яресько».
«Народний фронт» теж проти технократичного уряду і пропонує сформувати новий партійний уряд з числа міністрів від фракцій Верховної Ради, повідомив Луценко.
«Це, звичайно, не гарантує швидких реформ, але, тим не менш, зміна прем’єр-міністра, зміна уряду є тим мінімумом, якого домагається БПП. Консультації щодо такого уряду зараз йдуть щодня і навіть щоночі. Думаю, що можу висловити надію, на наступному тижні, приблизно в четвер ми можемо провести позачергове засідання, на якому проголосуємо за нового прем’єра, новий уряд, нову програму діяльності уряду і нарешті покінчити з глибокою кризою, яку викликала бездіяльність чинного уряду на ключових напрямках його діяльності », – повідомив Луценко.
За матеріалами:
Главком
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас