SWIFT рекомендує банкам перевірити системи безпеки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

SWIFT рекомендує банкам перевірити системи безпеки

Кримінал
610
Представники міжнародної системи SWIFT намір розіслати банкам рекомендацію ретельно перевірити системи безпеки і при необхідності посилити їх після гучної справи про злом хакерами системи бангладеського Центробанку і викраденні 81 мільйона доларів.
«Нашим основним завданням зараз є сприяти тому, щоб наші клієнти перевірили і де потрібно посилили свої локальні системи експлуатації», – повідомила представник SWIFT.
Група хакерів зламала систему бангладеського Центробанку на початку лютого. Отримавши дані про рахунки банку, хакери запросили Федеральний резервний банк у Нью-Йорку (найважливіший з 12 резервних банків, що входять у Федеральну резервну систему США), де зберігаються золотовалютні резерви Бангладеш, здійснити грошовий переказ з рахунків ЦБ на рахунки некомерційної організації Shalika Foundation на Шрі -Ланка і Філіппінах.
Хакери зробили чотири запити, за якими отримали понад 81 мільйони доларів. Це одна з найбільших банківських афер. У п’ятому запиті вони допустили орфографічну помилку, що насторожило керівництво Федерального резервного банку, який скасував переказ чергової суми в 20 мільйонів доларів.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас