Привіт із «зловісної долини»: Hanson Robotics показала робота, неймовірно схожого на людину (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Привіт із «зловісної долини»: Hanson Robotics показала робота, неймовірно схожого на людину (відео)

Технології&Авто
1534
Ефект «зловісної долини» виникає, коли робот (або лялька) схожий на людину до остраху. Робот Софія, створений Hanson Robotics, викликає саме такі почуття. Андроїд виглядає як молода жінка і вміє відтворювати до 62 дуже правдоподібних виразів обличчя.
Робота створювали, надихаючись зовнішністю Одрі Хепберн і дружини Девіда Хенсона, CEO Hanson Robotics. Її голова виглядає дуже схожою на голову головної героїні-жінки-робота фільму Ex Machina. До слова, у фільмі неймовірно схожих на людей роботів створює глава найбільшого в світі пошукача, а в реальному світі Google продає свій робототехнічний підрозділ Boston Dynamics.
Шкіра Софії створена з силікону і виглядає дуже натурально, камери в її очах в поєднанні з комп’ютерними алгоритмами дають їй можливість відстежувати осіб, впізнавати людей, встановлювати зоровий контакт. Комбінація системи розпізнавання голосу Google Chrome і інших інструментів дають Софії можливість «розуміти мову», «говорити» і вдосконалюватися в цьому з часом.
«Наша мета – щоб вона стала такою ж свідомою, творчою і вмілою, як людина. Ми створюємо цих роботів для роботи в системах охорони здоров’я, терапії, освіти і призначених для користувача сервісів », – говорить Девід Хенсон.
До речі, Hanson Robotics, за словами Дениса Довгополого з GrowthUp Group, деякий час розглядали можливість відкрити R & D в Києві. «Повірте, те, що ви бачите на YouTube про них – це вершина айсберга. Півтора роки тому вони мені показали прототип голови, у якій 130+ градацій посмішок. На закритому перегляді це було реально дике видовище – людині відрізали голову », – пише він.
За матеріалами:
CNBC
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас