Створено "розумну" парасольку, яка завчасно попереджає про зміну погоди (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Створено "розумну" парасольку, яка завчасно попереджає про зміну погоди (відео)

Технології&Авто
360
Розробники презентували “розумну” парасольку Oombrella, яка завчасно попереджає про зміну погоди. На краудфандінговій платформі Kickstarter йде збір коштів на запуск її серійного виробництва.
Зовні Oombrella практично не відрізняється від звичайних парасольок. Палиця, на вершині якої закріплений механізм для розкриття купола, виконана з гнучкого прозорого пластику. Парасольки планують випускати в білому і чорному кольорах, також передбачений варіант з райдужними переливами. Спиці парасольки виготовлені з армованого кевлару пластика, завдяки чому парасольку здатна витримувати досить сильні пориви вітру.
Секрет новинки полягає в спеціальному модулі, вбудованому в ручку парасольки. Мініатюрний прилад являє собою комплекс датчиків, які визначають вологість, температуру, тиск і освітленість. Аналізуючи отримані від сенсорів дані, програма визначає ймовірність настання опадів. Якщо, на думку додатку, незабаром піде дощ, програма за допомогою Bluetooth зв’язується зі смартфоном власника парасольки і повідомляє його про майбутню негоду не менш, ніж за 15 хвилин до початку дощу.
Також в Oombrella є інтегрований зумер і світлодіодний індикатор, що сигналізують про прихід повідомлень на смартфон. Якщо ж гаджет відійде на дуже велику відстань, парасолька пошле користувачеві повідомлення про те, що власник, мабуть, забув або загубив Oombrella.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас