На "Шовковому шляху" відкриють нові пункти пропуску — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На "Шовковому шляху" відкриють нові пункти пропуску

Казна та Політика
936
Україна планує значно розширити інфраструктуру пунктів пропуску нового “Шовкового шляху”, по якому здійснюватимуться поставки товарів з Китаю через Україну в Європу.
Про це заявив голова Державної фіскальної служби (ДФС) України Роман Насиров під час зустрічі з представниками Китайської торговельної асоціації, повідомляє прес-служба відомства.
“Для України Китай є найбільшим торговельним партнером, тому ця співпраця і надалі буде посилюватися. Зокрема, це пов’язано також з відкриттям нового “Шовкового шляху”, по якому будуть здійснюватися поставки товарів з Китаю через Україну в Європу”, – сказав Насиров.
Вже відпрацьовані найбільш оптимальні маршрути. Сьогодні спільно з європейськими країнами-сусідами Україна працює над створенням швидкого “зеленого коридору” для товарів, які будуть рухатися транзитом по цьому шляху.
“Ми готуємося до цього зараз, розуміючи, що вантажопотік потенційно збільшуватиметься. Зокрема, навіть передбачаємо значний розвиток інфраструктури пунктів пропуску, які будуть функціонально оптимальними для такого транзиту товарів”, – заявив глава ДФС.
Нагадаємо, Україна вже домовилася активізувати співпрацю в рамках цього проекту з Грузією.
Як відомо, Мінінфраструктури спільно з “Укрзалізницею” 15 січня 2016 року запустили демонстраційний рейс контейнерного поїзда по Новому Шовковому шляху.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас