НАБУ тепер приймає заявки про корупцію і скарги на чиновників в онлайні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НАБУ тепер приймає заявки про корупцію і скарги на чиновників в онлайні

Кримінал
534
На сайті Національного антикорупційного бюро з’явилася можливість заявити про злочин, пов’язаний з корупцією, в режимі онлайн.
Про це повідомляється на сайті відомства.
Щоб залишити заявку в онлайн-режимі, необхідно заповнити спеціальну форму, до якої можна додати аудіо, відео та фотоматеріали вагою до 2 Мб .
У бюро підкреслюють, що «відповідно до статті 19 Закону «Про Національне антикорупційне бюро України», анонімні заяви та повідомлення про кримінальні правопорушення розглядаються за умови, що інформація стосується конкретної особи, містить фактичні дані і може бути перевірена».
Отримана інформація буде внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань не пізніше, ніж протягом 24 годин з моменту надходження. Потім слідчі НАБУ перевіряють інформацію. Якщо в ході досудового розслідування буде зібрано достатньо доказів, що підтверджують обставини кримінального злочину, то підозрюваному повідомляється про підозру, складається і направляється в суд обвинувальний акт. Більш докладні відповіді на найбільш поширені питання можна знайти в розділі «Питання-відповіді».
В онлайн-режимі можна повідомити не тільки про факти корупції, але також:
- Поскаржитися на роботу співробітників НАБУ,
- Звернутися до відділу по роботі з персоналом,
- Здійснити запит на отримання публічної інформації,
- Скористатися правом на звернення громадян.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас