У Раді скаржаться на відсутність нових квартир для нардепів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Раді скаржаться на відсутність нових квартир для нардепів

Казна та Політика
3045
З 2007 року не побудовано жодного квадратного метра житла для депутатів.
Про це заявив керівник Управління справами Апарату Верховної Ради Володимир Кістіон.
«Не будувалося житло і для співробітників Апарату Верховної Ради. Хоча на сьогодні 474 працівника стоять на черзі і мають право на поліпшення умов. Що стосується народних депутатів, то закон передбачає компенсацію всім парламентаріям, які живуть далі, ніж за 30 кілометрів від Києва. Ця компенсація становить 460 гривень на добу », – скаржиться Кістіон.
Також він поскаржився на стан парламентського автопарку. У ньому значиться 171 автомобіль, але більшість цих авто вже своє відслужили, сказав Кістіон.
«У віданні Управління справами є автопарк, який обслуговує підрозділи Апарату ВР, Комітети і безпосередньо народних депутатів. На автобазі є 171 автомобіль, з них – 140 легкові. Транспортні засоби потрібні для супроводу делегацій, які відвідують Верховну Раду України, і для здійснення господарської діяльності », – заявив він.
Також він уточнив, що автомобільний парк не оновлювався з 2010 року. Ресурс автомобілів вичерпаний майже на 90%. Але на автобазі потужний кваліфікований колектив, який підтримує автопарк в належному стані.
За словами Кістіона, кожен депутат має право замовити чергове авто. Норма становить 25 годин на місяць.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас