У Яценюка обіцяють "відкрите небо" з Євросоюзом до кінця року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Яценюка обіцяють "відкрите небо" з Євросоюзом до кінця року

Казна та Політика
1004
Кабінет міністрів України має намір до кінця 2016 року підписати Угоди про спільний авіаційний простір ( «відкрите небо») між Україною та Європейським Союзом.
Про це йдеться в Програмі дій уряду на 2016 рік, опублікованій на веб-порталі уряду.
Згідно з документом, відповідальними за підписання угоди є Міністерство інфраструктури і Міністерство закордонних справ.
У програмі зазначається, що це призведе до лібералізації ринку авіаційних перевезень з ЄС, технічного і технологічного вдосконалення аеронавігаційної системи країни, а також підвищення пропускної спроможності повітряного простору України.
Нагадаємо, в травні 2015 року президент України Петро Порошенко своїм розпорядженням уповноважив міністра інфраструктури Андрія Пивоварського підписати Угоду між Україною та Європейським Союзом і його державами-членами про спільний авіаційний простір ( “відкрите небо”).
Керівництво Мінінфраструктури неодноразово заявило, що угода буде підписана до кінця 2015 року.
За словами Пивоварського, підписання Угоди неможливо без вирішення спору між Великобританією та Іспанією щодо Гібралтару, і Україна не має права самостійно приймати будь-які односторонні рішення в даному напрямку. Питання визначення цієї території обговорюється європейської та української сторонами з червня 2014 року. При цьому в іншій частині угода була парафована ще в 2013 році.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас