Ощадбанк виграв позов проти Лагуна на 3 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ощадбанк виграв позов проти Лагуна на 3 млрд грн

Кримінал
930
Державний банк не зупинився на успішному виведенні з Дельта Банку активів на 2 млрд грн і зібрався стягнути кошти з його бенефіціарія.
Печерський районний суд Києва 12 березня задовольнив позов Ощадбанку до Миколи Лагуна про стягнення з нього, як з фінансового поручителя Дельта Банку, заборгованості в сумі 3 млрд грн.
«Ощадбанк проводить комплекс заходів щодо стягнення заборгованості ПАТ«Дельта Банк». Зроблено важливий крок у цьому напрямку. Як уже повідомлялося раніше, ПАТ «Ощадбанк» ініціювало судовий процес по стягненню всієї суми заборгованості Дельта Банку з його фінансового поручителя Миколи Лагуна, який до того ж є фактичним кінцевим бенефіціарним власником банку-банкрута. Відразу ж після набрання рішенням суду законної сили Ощадбанк звернеться до Державної виконавчої служби з метою його примусового виконання і погашення заборгованості », – повідомили в прес-службі Ощадбанку.
Ощадбанк звертався до суду з вимогою стягнути з пана Лагуна 948 млн грн, $ 111 млн і 12,4 млн євро, говориться в ухвалі суду по справі №757/22651/15-ц. В забезпечення позову Ощадбанку суд ще 2 лютого наклав арешт на майно Миколи Лагуна: моторний човен, автомобілі Porshe, Bentley, Mercedes-Benz, трейлер Shore Lander.
Власник Дельта Банку подавав на Ощадбанк зустрічний позов про визнання договору поруки недійсним, але безуспішно.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас