Нові тарифи в Одесі: За тепло заплатять з бюджету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нові тарифи в Одесі: За тепло заплатять з бюджету

Особисті фінанси
893
З кожним місяцем в Одесі збільшується вартість комунальних послуг. Тепер жителям однокімнатних квартир треба заплатити близько тисячі гривень за блага цивілізації, а в квітні ця сума ще зросте, адже з 1 березня діють нові тарифи на електроенергію.
Журналісти дізналися, які міські програми допомоги існують і що робити городянам, коли не вистачає грошей на оплату ЖКП.
Тільки за лютий 2016 року за субсидією звернулося в чотири рази одеситів більше, ніж за аналогічний період минулого року. Сьогодні на обліку в Єдиному держреєстрі перебуває більш 202,5 тис. пільговиків-одеситів. Найчастіше скаржаться на ціни на опалення.
“Наш будинок опалюється центральним міським опаленням. В зв’язку з підвищенням тарифів і неможливістю оплачувати непомірні суми в квитанціях, а також неможливістю відмовитися від послуги ТЕЦ, просимо встановити нам за рахунок міського бюджету загальнобудинковий теплолічильник для більш справедливого розрахунку”, – просять мешканці будинку № 47 по вулиці Олександра Невського.
У муніципалітеті відзначають, що про проблему знають і намагаються допомогти всім. “Існують пільги для окремих категорій громадян за соціальною і професійною ознакою, і субсидія на житлово-комунальні послуги. А також адресна одноразова допомога на погашення боргів з оплати житлово-комунальних послуг в розмірі 2,5 тисячі гривень – на це в міському бюджеті закладено 1,8 млн гривень, пільги з оплати ЖКП інвалідам по зору I, II груп у розмірі 40% і 50% від необхідної суми і щомісячна адресна дотація для розрахунків за опалення в розмірі 200 гривень”, – розповіла нам директор департаменту праці та соціальної політики міськради Олена Китайська.
Варто відзначити, що за державною допомогою одесити можуть звернутися, якщо їхній дохід не перевищує 1930 грн – для цього потрібно звернутися в департамент праці та соцполітики та залишити електронну заявку в Єдиному центрі звернень громадян на сайті 1535.odessa.ua. У департаменті підкреслюють, що зберігаються і пільги при створенні ОСББ.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас