Вкладники Дельта Банку стурбовані спробою Cargill чинити тиск на владу країни для виведення активів з банку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вкладники Дельта Банку стурбовані спробою Cargill чинити тиск на владу країни для виведення активів з банку

Казна та Політика
833
Вкладники Дельта Банку стурбовані спробою Cargill чинити тиск на владу країни для виведення активів з банку.
Про це йдеться в зверненні вкладників банку до Президента Петра Порошенка, директора-розпоряднику Фонду гарантування вкладів Костянтину Ворушиліна, ліквідатора банку Владислава Кадирова і постійного представника МВФ в Україні Жерому Ваше.
Відзначається, що союз вкладників Дельта Банку стурбований листом від 5 лютого поточного року від віце-президента компанії на адресу Адміністрації Президента і Фонду гарантування вкладів, в якому керівництво Cargill Inc. акцентує увагу на свій статус як одного з найважливіших інвесторів України і банку.
Вкладники Дельта Банку сприймають цей лист як спробу дипломатичного тиску в ході ліквідації фінустанови.
Союз вкладників закликає забезпечити невтручання і незастосування тиску будь-яких третіх осіб в судових процесах, які ведуться відносно активів Дельта Банку, з метою об’єктивного та упередженого вирішення судових спорів.
Також вкладники ліквідованого банку просять провести з ними зустріч для звітності та обговорення взаємодії з Фондом гарантування вкладів фізосіб в процесі ліквідації банку.
Нагадаємо, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб зафіксував спроби вивести з Дельта Банку 22,3 млрд гривень за рахунок укладення нікчемних договорів.
2 березня 2015 Нацбанк визнав Дельта Банк неплатоспроможним.
Тимчасова адміністрація в Дельта Банку закінчила роботу 2 жовтня.
2 жовтня 2015 Національний банк вирішив ліквідувати Дельта Банк.
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб просить 317 тис. вкладників Дельта Банку звернутися в банки-агенти для отримання гарантованої суми.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас