В Україні може бути створено уряд на чолі з Яресько або Садовим, - прес-секретар Порошенка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні може бути створено уряд на чолі з Яресько або Садовим, - прес-секретар Порошенка

Казна та Політика
1562
В даний час існує три варіанти розвитку подій навколо формування уряду України, підкреслюють в адміністрації президента країни.
“1) Технократичний уряд (на чолі з Н.Яресько – міністр фінансів України Наталія Яресько). У разі об’єднання всіх проєвропейських фракцій навколо технократичного уряду. 2) Політичний уряд (наприклад, на чолі з А.Садовим – мер Львова Андрій Садовий)”, – написав прес-секретар глави держави Святослав Цеголко на сторінці в “Фейсбук”.
Третім варіантом, за його словами, є пропозиція народних депутатів України, якае набере 226 голосів.
“Якщо парламентські сили мають інші кандидатури, нехай запропонують їх і знаходять 226 голосів у Верховній Раді. Президент готовий працювати з будь-яким кандидатом, якого запропонує коаліція”, – підкреслив С.Цеголко.
Він нагадав, що в понеділок президент Петро Порошенко проводить зустріч з лідерами фракцій. До теперішнього часу проходять переговори з лідером партії “Самопоміч”, мером Львова Андрієм Садовим.
“Мета всіх зустрічей президента з політичними лідерами – прискорення виходу з політичної кризи. Для всіх зрозуміло, що для формування нового уряду потрібна нова коаліція”, – підкреслив прес-секретар, додавши, що її головними критеріями має стати збереження проєвропейського курсу і прискорення реформ.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас