Суд дозволив побудувати ключовий об'єкт для експорту електроенергії атомних станцій (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд дозволив побудувати ключовий об'єкт для експорту електроенергії атомних станцій (інфографіка)

Енергетика
2245
Господарський суд Одеської області дозволив будівництво підстанції 750 кВ “Приморська” в Одеській області. Про це повідомляє прес-служба НЕК “Укренерго”.
Підстанція “Приморська” повинна поєднати північ Одеської області і Запорізьку АЕС (через підстанцію “Каховська”).
“Укренерго” давно анонсувало плани будівництва двох підстанцій “Каховська” (Херсонська обл.) і “Приморська” (Одеська обл.) – Тендери на проектування оголосили ще в 2008 році.
“Каховська” дозволила б в повному обсязі задіяти потужності Запорізької АЕС. Номінальна потужність станції 6000 МВт, але в єдину енергосистему України вона може видати максимум 5300 МВТ.
Будівництво нової ЛЕП 750 кВ Запорізька АЕС – Каховська дозволить видавати Отса 700 МВт. Однак, за даними “Укренерго”, підрядник – іспанська компанія “Instalaciones Inabensa S.A.” зірвала терміни робіт на чотирьох проміжних етапах будівництва.
Від підстанції “Каховська” повинна бути також прокладена нова лінія до “Приморської”. Таким чином “Приморська” повинна стати ключовим об’єктом енергозабезпечення північної частини Одеської області і важливим вузлом в замиканні Південного півкільця ПЛ 750 кВ енергосистеми України.
Південне півкільце і Південна транзитна магістраль – ряд високовольтних ліній електропередач напругою 750 кВ, які об’єднують між собою три атомні електростанції (Хмельницька, Південну і Запорізьку) і Дністровську ГАЕС.
В Енергетичній стратегії України на період до 2030 року в області електроенергетики зазначено, що побудова такої магістралі дозволить зняти обмеження мережі на видачу потужності АЕС і регулюючих потужностей ГАЕС, і є пріоритетним проектом.
Південне півкільце має зв’язати найбільші генеруючі потужності і під’єднати їх до європейської електричної мережі ENTSO-E для експорту електрики до європейських країн.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас