У Сінгапурі власника Tesla оштрафували на $11 тис за забруднення навколишнього середовища — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Сінгапурі власника Tesla оштрафували на $11 тис за забруднення навколишнього середовища

Світ
3633
Влада Сінгапуру оштрафували власника Tesla Model S Джо Гена на $ 11 000 за те, що його машина забруднює навколишнє середовище. Звичайно, мова йшла не про сам електрокар, а про те, що він споживає занадто багато електроенергії, що підвищує обсяг викиду вуглекислого газу в атмосферу.
Джо купив машину в Гонконзі за $ 51 000 ще в липні минулого року, розраховуючи отримати часткову компенсацію від держави. У Сінгапурі власникам електрокарів надаються податкові пільги в розмірі близько $ 10 800 по схемі Singapore’s Carbon Emissions Vehicle Scheme (CEVS). Але замість цього змушений був сплатити штраф майже в такому ж розмірі. Це сталося тому, що автомобіль перевірили в LTA, відомстві місцевого Мінтрансу, і виявили, що Tesla Model S неекологічна.
Справа в тому, що в країні враховується не тільки обсяг прямого викиду, але і обсяг забруднення вуглекислим газом під час виробництва потрібного електрокару кількості енергії. Раніше в країні перевіряли, наприклад, Peugeot Ion, зареєстрований в липні 2014 року, при цьому його власник отримав пільгу в повному розмірі.
Model S перевірили за стандартами UNECE R101, і за оцінкою місцевої влади вийшло, що автомобіль використовує 444 Вт на год на кілометр поїздки. У країні за прийнятим нормам кожен Вт на год призводить до 0,5 г забруднюючих викидів. Тобто, Model S за кілометр їзди непрямо викидає в атмосферу 222 г СО2. При цьому, за офіційними оцінками Tesla Motors ця модель на кожен кілометр використовує всього 210 Вт на год.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас