Пасішник звинувачує НАБУ в розголошенні персональних даних — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пасішник звинувачує НАБУ в розголошенні персональних даних

Кримінал
792
Виконавчий директор НАК “Нафтогаз України”, в.о. заступника голови правління холдингу Андрій Пасішник звинувачує Національне антикорупційне бюро (НАБУ) в розголошенні його персональних даних.
“На офіційній сторінці НАБУ 9 березня 2016 року о 17:49 було вчинено дії, що містять ознаки кількох злочинів … В порушення вимог чинного законодавства НАБУ незаконним способом оприлюднило мої персональні дані (фото телеграми з моєю адресою). При цьому, свідомо до цієї події, я офіційно довів до відома НАБУ, що по відношенню до мене, відповідно до законодавства, застосовуються заходи щодо забезпечення безпеки “, – зазначив він на своїй Facebook-сторінці.
А.Пасішник підкреслює, що інформація з його адресою була доступна на сайті НАБУ протягом трьох днів.
“Навіть на перший погляд, вбачається, що в діях НАБУ містяться всі ознаки злочинів згідно ст.182 (порушення недоторканності приватного життя Ст. 387 9 розголошення даних досудового розслідування) та ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу). Санкції всіх перерахованих статей Кримінального кодексу набагато суворіші за статтю, яку НАБУ інкримінує мені “, – резюмує А.Пасішник.
Як повідомлялося, Пасишник в НАБУ ознайомився з підозрою за статтею про втручання в діяльність державного діяча.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас