NASA випробувало двигун для місії на Марс — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

NASA випробувало двигун для місії на Марс

Технології&Авто
1187
NASA провело успішні випробування ракетного двигуна RS-25, який буде використовуватися агентством під час запуску місій на Марс.
Випробування проводилися на протязі 500 секунд, що відповідає часу роботи двигунів першого ступеня під час польоту. Як повідомляється на сайті NASA, в наступний раз двигун під номером 2059 буде працювати з такою тривалістю під час відправки місії на Червону планету. Двигун RS-25 був побудований для Space Launch System, призначеної для запуску людей в глибокий космос, включаючи місії на астероїдах і дослідження Марса.
20 грудня 2015 року вчені з Північної Дакоти провели випробування прототипів скафандрів, які планувалося використовувати під час висадки на Марс.
Космічний центр NASA побудував два прототипи скафандрів, розроблені для роботи в умовах низької гравітації і невагомості. Скафандри пройшли випробування в умовах американської пустелі, а потім їх перевірка була проведена на симуляторі у Флориді.
Раніше фахівці NASA провели випробування нових теплових екранів для космічних кораблів, які дозволять захистити корабель від спеки під час занурення в атмосферу планети і зробити уповільнення на необхідній висоті під час висадки на Марс.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас