Голова ДФС пропонує законодавчо врегулювати тимчасове ввезення авто в Україну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова ДФС пропонує законодавчо врегулювати тимчасове ввезення авто в Україну

Казна та Політика
1893
Глава Державної фіскальної служби (ДФС) Роман Насіров пропонує врегулювати порядок знаходження в Україні тимчасово ввезених автомобілів з іноземною реєстрацією прийняттям відповідного закону, щоб уникнути зловживань в цій сфері.
“Варто було б врегулювати це питання комплексно в законодавстві”, – сказав він.
Р.Насіров пояснив, що жителі прикордонних областей України часто купують автомобілі за кордоном і на підставі тимчасового ввезення заїжджають в країну, але не проводять перереєстрацію таких авто. Щоб відстрочити необхідне при цьому вивезення автомобіля назад за кордон, багато хто з власників авто з іноземною реєстрацією купують довідки СТО про те, що автомобіль знаходиться в ремонті, а також намагаються підкупити співробітників митниць.
Глава ДФС зазначив, що така схема дозволяє власникам авто уникнути сплати податків, що стягуються при перереєстрації автомобіля в Україні.
Як повідомлялося, 9 березня власники автомобілів з іноземною реєстрацією перекрили на в’їзд і виїзд два автомобільні прикордонні переходи між Україною і Словаччиною – в Ужгороді та Малому Березному, протестуючи проти посилення правил володіння такими автомобілями. Протестуючі називають причиною своїх дій скасування ДФС норми, згідно з якою довідка з СТО дозволяла перебувати такому автомобілі на українській території понад п’ять днів. Згідно з новими правилами, порушення цього терміну загрожує штрафом понад 8 тис. грн і вкрай ускладнює користування автомобілем з іноземною реєстрацією.
Мітингувальники вимагали скасувати обмеження на перебування на території України транспортних засобів з іноземною реєстрацією і прирівняти їх до громадян Євросоюзу, які можуть ввозити свої машини на територію України на значно довший термін.
У п’ятницю керівництво Закарпатської області, обласної митниці та командування прикордонних загонів на зустрічі з представниками власників автомобілів з іноземною реєстрацією домовилися розблокувати контрольно-пропускні пункти між Україною та Словаччиною.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас