За 5 років кількість нових пенсіонерів в Україні скоротилася на 46% (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За 5 років кількість нових пенсіонерів в Україні скоротилася на 46% (інфографіка)

Казна та Політика
4752
Кількість новопризначених пенсій в Україні скорочується завдяки зменшенню кількості пенсіонерів і обмеженням по спецпенсіях, повідомляє інформаційний ресурс “Ціна держави”.
“Є дуже показова динаміка щодо кількості новопризначених пенсій — вони скорочуються. Однак це відбувається не внаслідок сприятливої демографічної тенденції”, — повідомляється на сторінці ресурсу в мережі Facebook.
Згідно з даними, за 5 років кількість нових пенсіонерів в Україні скоротилася на 46%.
Скорочення кількості новопризначених пенсій пов’язане з декількома факторами:
а) Пенсійною реформою 2011 року (пенсійний вік в 2015 році для жінок був збільшений до 57 років, з січня 2015 року жінки втратили право дострокового виходу на пенсію).
б) Окупацією Криму (кількість пенсіонерів скоротилася).
в) Пенсійними новацій 2015 року, що включали обмеження виплати спецпенсій працюючим пенсіонерам.
Втім, для витрат Пенсійного фонду України загальна економія склала всього близько 1% ВВП. Більше того, тенденція до скорочення кількості новопризначених пенсій буде нетривалою.
“До 20-х років кількість новопризначених пенсій буде стримуватися низкою обмежень: поступове підвищення пенсійного віку для одержувачів спеціальних пільгових пенсій, подальше підвищення пенсійного віку для жінок (у 2016 році пенсійний вік для жінок підвищиться до 57,5 років). Після цього проблема зростання співвідношення пенсіонерів і працюючих знову загостриться”, — йдеться в повідомленні.
Таким чином, на думку експертів, якщо не міняти систему, згодом ми знову опинимося перед вибором: підвищувати пенсійний вік або скорочувати розмір пенсій.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас