Пасішник стверджує, що він не втікав і вже летить в Україну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пасішник стверджує, що він не втікав і вже летить в Україну

Кримінал
548
Виконавчий директор, в.о. заступника голови правління НАК “Нафтогаз України” Андрій Пасішник стверджує, що справа проти нього – політичне замовлення, і він вже повертається в Україну.
Про це він заявив в коментарі Українській правді.
“Набридло читати дурниці, що я втік”, – сказав він, повідомивши, що намагався вилетіти в України з того часу як отримав підозру в скоєнні злочину, але всі чартери були переповнені, тому він летить з пересадками.
“Я не злочинець і готовий відстоювати свою правову позицію з цієї сфабрикованої справи, в якій простежується політичне замовлення, щоб вивести мене з процесу повернення контролю держави над нафтовими активами, з яких роками виводилися мільярди гривень”, – стверджує Пасішник.
Як відомо, в середу, 9 березня, детективи НАБУ за погодженням з прокурором Спеціалізованої антикорупційної прокуратури склали письмове повідомлення про підозру виконавчого директора, в.о. заступника голови правління НАК “Нафтогаз України” Андрія Пасішника.
Однак Пасішник повідомив детективам, що не зможе з’явитися в НАБУ раніше 1 квітня через терміновий від’їзд на лікування за кордон. Тому підозру вони направили йому поштою.
Пасішника підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 344 Кримінального кодексу України (втручання в діяльність державного діяча).
В ході розслідування за попередньою правовою кваліфікацією правопорушення за статтею 364 (ч.2) Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем) детективами НАБУ був встановлений факт здійснення 25.01-01.02.2016 незаконного впливу Пасішника на Абромавичуса з метою внесення проти волі міністра пропозиції про призначення на посаду заступника міністра.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас