Facebook буде передбачати зародження нових сленгів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Facebook буде передбачати зародження нових сленгів

Технології&Авто
204
Компанія Facebook нещодавно запатентувала програмну можливість, яка могла б створювати словники з сленгових термінів, що використовуються в соціальній мережі. Програма буде сканувати публікації і коментарі в Facebook на наявність унікальних слів, а потім визначати, чи мають ці слова якесь особливе значення серед невеликих груп людей. Іншими словами, програма буде намагатися вгадати зародження нових сленгів.
Програма буде стежити за повторюваним використанням окремих слів серед користувачів з певними загальними параметрами мови або місця розташування. Як тільки ПО визначить неологізм, що не асоціюється з загальноприйнятим визначенням, воно додасть це слово в свій глосарій термінів. Якщо таке слово раптом почне втрачати свою популярність, то воно буде видалено з бази. Також, згідно з патентом, слова будуть додаватися в глосарій на основі призначених для користувача голосувань.
Поки не зовсім зрозуміло, як саме Facebook збирається використовувати словник, однак він міг би функціонувати приблизно так само, як популярний сайт Urban Dictionary, який має схожу тематику. Зокрема, патент на увазі можливість появи інтерфейсу, який дозволяв би користувачам додавати, видаляти і редагувати слова в глосарії. Однак поки це тільки патент, так що в підсумку він може бути взагалі усіма забутий.
За матеріалами:
The Verge
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас